19 maj 2010
FIKONBARS I SOLSKENET!
I flera dagar så har jag varit supersugen på fikon, dels för att det är riktigt gott och för att det knastrar så härligt i munnen.
Min favorit just nu är dessa:
FIKONBARS
- torkade fikon
- osaltade casewnötter
- russin
- kokos
- lite vatten
Finns inga mått, ta mer av det du gillar, se bara till att "degen" bli fast, absolut inte rinnig. Endast lite vatten tillsätts, mest för att få allt att kladda samman.
Mal ner allt i en beredare. Lägg ut smörpapper på en plåt. Platta sedan ut massan i långa platta längder på plåten. In i ugnen 15-20 minuter på ganska svag värme ca. 100grader beroende på ugn så barsen blir lite sega, kolla gärna med provsticka under tiden. De får inte bli brända!! Låt dem svalna och stelna. Njut till en stor kopp te.
ÅÅhhh så gott! MUMS!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar