BESÖK VÅR WEBSHOP: WWW.DAISYDAPPER.COM

30 oktober 2010

Sailor Vodka

Ett litet tips till helgen ;)


Good ol’ Sailor Vodka - Sveriges första vodka på PET-flaska är en genomgående miljömedveten produkt. Vodkan är gjord på ekologiskt odlad svensk korn och kommer i en svensktillverkad PET-förpackning för minimal miljöpåverkan. Flaskans design är utformad i samarbete med Aniela, en av Sveriges främsta tatuerare.

Good ol’ Sailor Vodka är både Sveriges första vodka på PET-flaska samt en av de allra första vodkasorter som tillverkas på ekologiskt odlad korn. PET-förpackningar innebär en kraftigt reducerad miljöpåverkan jämfört med glasflaskor då upp till 58 procent mindre energi används i tillverkningen och upp till 77 procent mindre växthusgaser genereras i hanteringen.

Designen på PET-flaskan är gjord i samarbete med den framstående tatueraren Aniela från Flash Fighters, Sveriges första och mest anrika tatuerarstudio. Motiven består av klassiska sjömanstatueringar som täcker hela flaskan, till skillnad från traditionella fram- och baksidesetiketter.

– Vi har skapat en genomgående miljövänlig vodka med en spännande design som ligger i tiden. Att förpacka starksprit på PET-flaskor kommer att bli allt vanligare då miljövinsterna är så påtagliga. PET-flaskorna kommer inte bara att finnas i våra hem utan även på alla medvetna restauranger och barer som vill slippa hanteringen av tunga tomflaskor i glas, berättar Peter Edin, produktchef för Good ol’ Sailor Vodka.

Good ol’ Sailor Vodka är destillerad fyra gånger och uppvisar en ren doft med inslag av vetebröd, vitpeppar och citrus. Smaken är mjuk med toner av vete, citrus och kardemumma.

Priset för Good ol’ Sailor Vodka är 199 kr (700ml) och artikelnumret 199-01. PET-förpackningen ingår i retursystemet och ger 1 krona i pant. Försäljningsstarten sker den 1 oktober på samtliga av Systembolagets 413 butiker i Sverige.

Inga kommentarer: