BESÖK VÅR WEBSHOP: WWW.DAISYDAPPER.COM

19 april 2010

Muffins och cupcakes - grundrecept

Muffins och cupcakes - grundrecept
TIPS!
Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina!





Ingredienser
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt

Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. 3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. 4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. 5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. 6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. 7. Fyll med valfri fyllning. Annars låt dem vara helt neutrala för att sedan på slutet innan servering toppa med glasyr, strössel och godis. 8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den).

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader
så blir det bra. =)

När Muffinsarna är klara och har fått svalnat så börja förbereda
Cream cheese frosting glasyr som ska vara på.

Ingredienser
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. 2. Vispa i Philadelphiaosten. 3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. 4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

Stryk på ett lager av glasyren på muffinsarna toppa sedan med exempelvis, non-stop, strössel, färska frukter, ätbara blommor m.m. Låt fantasin flöda! FÄRDIGT! =)
/Daisy dapper

"Recept från Leila Lindholm".

1 kommentar:

Anonym sa...

mina blev asbra! tack för tipset! <3